1

Control Social VS Comunitat

La tensió entre seguretat i control s’ha vist aguditzada durant els darrers anys, especialment amb les restriccions d’ús de l’espai públic i lliure moviment derivades de la situació sanitària. Mentrestant, una Llei de (suposada) seguretat ciutadana, popularment coneguda com a Llei Mordassa, arriba a les cotes màximes d’aplicació. Quin model contraposem a l’expansió del control …

Control Social VS Comunitat Llegeix més »

Classe obrera, cultura i conflicte

La classe és molt més que una posició econòmica, és també tot un seguit de rituals i expressions que, tot i atravessades per qüestions materials, no es redueixen exclussivament al lloc de treball, tot i així la seva representació cultural ha estat sovint biaixada o, directament, inexistent. En aquesta taula rodona abordarem aquesta i altres …

Classe obrera, cultura i conflicte Llegeix més »

Perspectives entorn la Unitat Popular

De què parlem quan diem Unitat Popular? Quin projecte polític encarna i per a qui? Com s’articula i quin és el paper de la CUP? Retornem a una qüestió central per saber des d’on avancem.

Límits i potencialitats del municipalisme avui

Després de diferents cicles electorals la CUP, candidatura d’ADN municipalista, ha intervingut a diferents ajuntaments jugant els diferents rols de la institució. En aquesta xerrada ens proposem abordar els límits de la institució on el municipalisme transformador no arriba a incidir i també les potencialitats d’aquest projecte de candidatures tant dins com fora dels ajuntaments.

Història de l’Esquerra Independentista

Un repàs de les diferents organitzacions del moviment de l’Esquerra Independentista i de la seva trajectoria politica, un fil que torna tangible la idea de ‘perquè van ser, som’.