q Edicions Anteriors Escola Estiu – Candidatura d’Unitat Popular – Escola d'Estiu 2023 – Candidatura d'Unitat Popular
LOGO CUP

EDICIÓ 2022 – LA 6A ESCOLA D’ESTIU

Una edició amb objectiu bastir estratègies polítiques que donin resposta al difícil context polític i econòmic que vivim, posant el focus en la sobirania i la comunitat i entomant l’horitzó de les eleccions municipals com un dels principals reptes.

Amb ponents internacionals provinents de diferents nacions de l’estat, com Euskal Herria i Andalusia, o d’altres indrets d’Europa i els Estats Units d’Amèrica, i també de l’entorn sindical, feminista i ecologista, les taules reflexionaran i versaran sobre diferents pràctiques polítiques i sobre la recuperació de la sobirania, per a bastir alternatives al model capitalista patriarcal imperant. Jasbir Puar, Marcello Musto, Carlos Fernández Líria, Françoise Vergés i Ingrid Guardiola….

Reprodueix vídeo

EDICIÓ 2021 – LA 5A ESCOLA D’ESTIU

La V Escola d’Estiu de la CUP celebrada els dies 4 i 5 de setembre de 2020 a Granollers va ser un espai per dotar-nos d’eines per afrontar el repte de generar nous horitzons de superació del capitalisme, des del socialisme, el feminisme, l’ecologisme i la independència dels Països Catalans. Una aposta de formació integral que ens va permetre dotar-nos dels coneixements necessaris per avançar en la construcció d’una Unitat Popular capaç de desbordar els marcs imposats pel sistema capitalista i per l’estat espanyol.

Reprodueix vídeo

EDICIÓ 2019 – LA 4A ESCOLA D’ESTIU

L’escola d’estiu de la CUP es va impulsar amb la voluntat de generar espais de debat de qualitat i profunditat sobre temes que enforteixen el nostre projecte polític. Eines per afrontar el repte de construcció de sobiranies des del municipalisme amb més força. Tret de sortida d’una aposta per construir sobiranies des del municipalisme socialista per recosir el país: eix central i fil conductor a través del qual es pensa l’escola d’estiu. El 2019 ens vam trobar a Sabadell (Granja del Pas) els dies 13 i 14 de setembre per fer possible l’alternativa que ve.

EDICIÓ 2018 – LA 3A ESCOLA D’ESTIU

L’Escola d’Estiu de la CUP és una eina fonamental per a la nostra activitat política. Aquest any, el casal Torreblanca de Sant Cugat del Vallès serà l’espai que acollirà l’Escola el divendres 14 i el dissabte 15 de setembre. El tema central de l’Escola serà “El Poder Municipal” i pensar com apoderar-nos per assolir la construcció d’uns municipis entre totes i per a totes. Entenem el municipalisme com a una proposta de proximitat i d’intervenció directa de les persones en qüestions que les afecten, no únicament com un àmbit geogràfic. 

Tots els vídeos de l’edició 2018

Reprodueix vídeo

EDICIÓ 2017 – LA 2A ESCOLA D’ESTIU

La seva segona escola d’estiu, que transcorrerà del 28 al 29 de juliol a Vilanova i la Geltrú (Barcelona) sota el lema ‘La revolució és la millor escola’ i pretén “actualitzar el debat sobre el concepte revolució” amb la participació de 60 ponents en més de 25 taules rodones. 

Tots els vídeos de l’edició 2017

Reprodueix vídeo

EDICIÓ 2016 – LA 1A ESCOLA D’ESTIU

«Instruïm-nos, perquè necessitarem de tota la nostra intel·ligència». Aquesta frase mítica d’Antonio Gramsci va ser el lema de la primera edició de l’Escola d’Estiu de la CUP, celebrada a Vilanova i la Geltrú els dies 16, 17 i 18 de setembre.